Als we een jaar afsluiten zijn er hordes mensen die goede voornemens maken. Jij ook? Of ze die ook uitvoeren is een tweede. En meestal beginnen we met dat goede voornemen op 1 januari of in ieder geval ergens in januari.

Goede voornemens maak ik al jaren niet meer. Niet omdat ik me niets voorneem, nee hoor! Maar ik zet intenties neer! Daar zit voor mij een wereld van verschil in.

Mezelf iets goeds voornemen, dat kan toch het hele jaar door? Goede voornemens lijken voor mij op iets wat ik me voorneem en dan toch niet uitvoer, of zo…

Als ik iets wil of van plan ben, dan doe ik dat. Punt. En dan kan het heus zo zijn , dat ik dat bedenk om in februari of april of nog verder weg in het jaar te doen,

omdat het me dan beter uitkomt. Maar als ik zo eens terug kijk op de laatste 10 jaar, dan kan ik eerlijk zeggen dat ik meestal wel doe wat ik me ergens gedurende het jaar had voorgenomen.

Met een intentie heb ik iets anders voor ogen. Die zet ik neer en ik laat daarna de controle volledig los. Want ik heb de energie ervan neergezet! Ik stel me eerst helemaal voor hoe ik zou zijn als datgene wat ik wens, gerealiseerd is. Dus ik voel hoe ik me voel en ik zie het voor me. Net alsof het NU al zover is. Daarmee kan ik ervaren hoe dat dan zou zijn, voor mij, in die nieuwe situatie. En daarmee ook beslissen of dit is wat ik echt wil.

Als dat goed voelt, maak ik dat gevoel groter, ik wentel me er als het ware al in om. En met dit gevoel schrijf ik mijn intentie op. En laat het los….

Dat laatste is misschien wel het meest lastige eraan. Geen invloed willen hebben, de controle loslaten en het overlaten aan het universum.

Ik doe dit in de eerste week van het nieuwe jaar. Schrijf mijn intenties voor dat jaar op en leg het papiertje weg. Ergens in een la of kast.

Aan het eind van het jaar bekijk ik wat ik had opgeschreven en wat daarvan realiteit is geworden. En zal ik je wat verklappen? Van de 10 intenties die ik voor 2015 had opgeschreven , zijn er 8 realiteit geworden!

Februari 2016