Ik krijg een doorverwijzing van een healer. Een cliënt wil de energie in zijn nieuwe huis laten voelen want de ene kant van het huis heeft rust en de andere kant niet. De cliënt voelt zich ook lichamelijk anders als hij thuis is geweest. De cliënt denkt dat er iets met zijn huis is.

Nu is het zo dat in 95% van de gevallen waarbij er in huis ‘iets gevoeld of ervaren wordt’ dit van de bewoners is. Je kunt je voorstellen dat als er een puber in huis woont met alle opspelende emoties of als er veel onenigheid, ruzies of onuitgesproken zaken zijn, dat die energie er hangt. En vaak wordt deze energie dan aan het huis toebedeeld.
Maar natuurlijk is het zo, dat we als mensen onze energie, ons auraveld met alles wat we meemaken en beleven, meenemen naar daar waar we zijn. En zeker in onze eigen woonomgeving waar we veel tijd doorbrengen, is onze energie.

In het telefoongesprek met deze mijnheer vertelt hij zijn verhaal. In oktober heeft hij dit huis gekocht en in dezelfde maand is zijn vader overleden. Twee gebeurtenissen die altijd veel impact hebben op je leven. En ook hier. Hij heeft daarnaast een zwaar jaar achter de rug, want ook zijn relatie is beëindigd. Nóg een levensgebeurtenis die veel met je doet.

Nadat hij is uitgesproken vertel ik ook aan hem dat het meestal de energie van de bewoners is, die gevoeld wordt in huis. En zeker met deze drie intense ervaringen, het verdriet om het verlies van zijn vader, en het verwerken daarvan in dezelfde periode als dat hij aan zijn nieuwe huis begint. Het klussen en opknappen van je nieuwe basis. Letterlijk in dit geval. Als een ouder wegvalt beginnen we te steeds meer te beseffen dat we onze eigen basis zijn. En bij deze cliënt begint hij ook nog aan een nieuwe fundering, zijn huis.
Ik voelde veel onverwerkte boosheid en frustratie die zich in de afgelopen jaren hadden opgestapeld. Dat belemmerde hem fysiek letterlijk in zijn buik. Ook je basis. Ik heb hem wat tips gegeven hoe hij daar bewust aandacht en tijd aan kan geven en te beseffen dat er nog verdriet is.

Hij mailde een paar weken later dat de energie in zijn huis anders is en dat hij met plezier weer aan het klussen is in zijn huis.

Juni 2016