Gistermiddag stond ik in de KPN winkel omdat ik voor de volledige overgang van mobiel, televisie en internet een nieuwe aansluiting nodig had. Keurig op een briefje gezet wat ik nodig had en bijna als een kind las ik het voor aan de aardige jonge man die mij hielp. Ik schat dat hij 25 jaar is. Waarop hij zegt “is dit de opdracht die je van thuis hebt meegekregen”? Ik lach en zeg “nee, van de KPN dame aan de telefoon”.
Hij helpt me prima en beantwoord ook nog een andere vraag die ik over mijn mobiele abonnement heb zonder me ook maar iets te proberen te verkopen. Super!

Omdat het zulk mooi weer is vraagt hij wat ik die middag ga doen, wat mijn plannen zijn. Ik vertel hem dat ik net gesport heb en als ik straks thuis kom, ik eerst nog even aan mijn scriptie ga werken en dan van mezelf om drie uur in de tuin in het zonnetje mag zitten.
Waarop hij vraagt welke studie ik doe. En dan is er die ene split of a second, waarin je je afvraagt of je eerlijk zal zijn of er een draai aan geeft. Ik kan niet anders dan eerlijk zijn en vertel dat ik op de Academie voor Mediumschap zit. Waarop hij vraagt wat een Medium dan doet. Ik leg uit dat alles energie is en dat er met die energie contact kan worden gemaakt. En dat je daar informatie uit kunt halen. Maar ook dat het leven na de fysieke dood niet stopt maar doorgaat en dat een Medium contact kan maken met die overledene. Dat we dit op demonstraties doen en ook in een op een consulten. Waarin voor even dan het contact tussen een levende en een gestorven dierbare er weer is . Mooi zegt hij!

Direct vertelt hij dat als hij niet lekker in zijn vel zit, zijn aura dof en geel is maar als hij goed in zijn lijf zit, zijn aura rood is. Ik vraag of hij ziet of voelt. Hij zegt “nee, ik zou liegen als ik zeg dat ik het zie, ik voel het. En omdat alles energie is lieg ik niet. Het gaat om bewustzijn bij alles wat je doet”.
WOW!
We praten verder over de verschillende bewustzijns lagen en dimensies, over frequenties en trillingen.

Dan vraagt hij waar mijn scriptie over gaat. Ik zeg lachend “over social media en Mediumschap. Ik ben gaan bloggen omdat ik bewustzijn wil creëren en jongeren of mensen die onbekend zijn met bijvoorbeeld de demonstratieavonden, wel op social media zitten”. Ook hij lacht hartelijk.

Ik zeg dat het bijzonder is dat we dit gesprek hebben en vraag hem wat hij doet, naast zijn baantje in deze winkel. Hij studeert sociale pedagogische hulpverlening. En richt zich op mensen die vast zitten in een gevangenis of opvanghuizen. Als hij klaar wil hij zijn eigen zaak beginnen en naar Barcelona vertrekken. Gedreven vertelt hij “na de crisis in Spanje zijn heel veel mensen de weg en zichzelf kwijt. Ze hebben helemaal geen bewustzijn meer over wie zij zelf zijn. Dat wil ik ze terug geven”.

Voordat ik vertrek geeft hij me met een grote lach op zijn gezicht een hand en ik zeg lachend “je weet vast wel waar mijn blog morgen over gaat “.

Mei 2017