Een week geleden was er een client bij mij op consult die alleen mediamiek wilde zoals we dat in vaktermen noemen. Dan werken we alleen met de ziel van overleden dierbaren, maar uiteraard weten zij, net als de Spirituele Wereld, als geen ander wat de ziel van de client op dat moment in zijn/ haar leven nodig heeft.
De eerste die doorkwam was oma, client had tijdens het leven weinig contact met deze oma gehad, maar datgene waarvoor oma kwam was precies waar de client nu al een tijdje mee worstelde. Namelijk zorgen over haar moeder die nog leefde maar aardig eigenwijs was en regelmatig ook de tijd van nu en ooit door elkaar haalde. En ze had het ook nog eens de hele dag druk, zonder dat ze kon vertellen waarmee. Terwijl client zich al een tijdje zorgen maakte over de gezondheid van moeder, kwam nu dus oma om daarover te vertellen. En ook verduidelijkte oma waarom moeder alles binnenhield, niet haar emoties en zorgen vertelde. Oma was ook zo, er werd uitgelegd waardoor dit is gekomen, en dat moeder hetzelfde doet in haar leven, net zoals client tot een paar jaar terug heeft gedaan. Maar die heeft het patroon doorbroken en gaat er anders mee om. Oma deed dus heel mooi de vrouwenlijn uit de doeken.
Maar daarna kwam degene waar de client op had gehoopt, dochterlief.
Dochterlief is nog geen jaar geleden volledig onverwachts gestorven. Client heeft haar snachts opgehaald van een feest omdat haar moedergevoel zei dat het niet goed ging, ondanks de bezwaren van dochterlief aan de telefoon. Eenmaal thuis ging het heel snel slechter, traumahelikopters mochten niet baten. Ze is thuis gestorven….

Na afloop vroeg de client of ik de documentaire ‘surviving death’ heb gezien, ja die heb ik gezien. Ze begint te praten over het deel in de docu waarin een Nederlands medium beschuldigd wordt de informatie voor de client via internet gehaald te hebben. Mijn client was afgelopen jaar bij 2 andere mediums geweest en ging na het zien van de docu eens haar eigen naam opzoeken op internet, wat was er van haar te vinden? En wat bleek, het merendeel van de informatie de beide mediums hadden doorgegeven waren zo te vinden op internet.
Ze verteld dat ze om die reden mij alleen een voornaam heeft gegeven en een speciaal hiervoor aangemaakt mailadres heeft gebruikt om de afspraak te maken. Ik vertelde haar dat ik vaak niets anders weet dan een voornaam en mailadres of telefoonnummer. En dat ik ook het liefst zo min mogelijk vooraf wil weten van de client, Spirit weet wat er gezegd moet worden, wat nú nodig is in het leven van een client. Dat maakt voor mij dat ik zo zuiver als mogelijk kan werken en de informatie die ik geef voor zich kan spreken. Client bevestigd dat vrijwel alles wat ik gezegd heb, niet te vinden is op internet.

In deze tijd is internet niet meer weg te denken, we posten van alles wat nog tot in lengte der jaren terug te vinden is. Een ieder wordt in deze tijd gevraagd om verantwoordelijkheid hierover te nemen voor zichzelf. Ook de clienten die naar ons mediums komen. Niet omdat we gaan opzoeken op internet wat voor informatie we kunnen vinden over onze clienten. Maar wel om je bewust te zijn in deze tijd wat je deelt met de wereld. Wat zet jij op internet, op social media?

Dochterlief was zich hier al vrij jong bewust van. Als jonge puber wilde ze niets over haar op internet gepost hebben, ze heeft dat zelfs door bedrijven laten verwijderen als die ongevraagd iets gepost hadden. Had ook geen facebook of ander social media. En nu haar moeder, die in rouw en pijn, zo kwetsbaar naar een medium gaat om van dochterlief te horen. Die dan uit bescherming van en naar haarzelf, mij een voornaam geeft met een ‘fake’’ mailadres.
Ik vind het grote klasse dat deze moeder haar verantwoordelijkheid neemt, niet alleen voor zichzelf, maar ook uit en voor respect naar haar dochter.

Voor mij is deze cirkel rond, met het schrijven van dit blog uit respect naar deze moeder en dochter.

februari 2021