Gistermiddag stond ik in de KPN winkel omdat ik voor de volledige overgang van mobiel, televisie en internet een nieuwe aansluiting nodig had. Keurig op een briefje gezet wat ik nodig had en bijna als een kind las ik het voor aan de aardige jonge man die mij hielp. Ik schat dat hij 25 jaar is. Waarop hij zegt “is dit de opdracht die je van thuis hebt meegekregen”? Ik lach en zeg “nee, van de KPN dame aan de telefoon”.
Hij helpt me prima en beantwoord ook nog een andere vraag die ik over mijn mobiele abonnement heb zonder me ook maar iets te proberen te verkopen. Super!

Omdat het zulk mooi weer is vraagt hij wat ik die middag ga doen, wat mijn plannen zijn. Ik vertel hem dat ik net gesport heb en als ik straks thuis kom, ik eerst nog even aan mijn scriptie ga werken en dan van mezelf om drie uur in de tuin in het zonnetje mag zitten.
Waarop hij vraagt welke studie ik doe. En dan is er die ene split of a second, waarin je je afvraagt of je eerlijk zal zijn of er een draai aan geeft. Ik kan niet anders dan eerlijk zijn en vertel dat ik op de Academie voor Mediumschap zit. Waarop hij vraagt wat een Medium dan doet. Ik leg uit dat alles energie is en dat er met die energie contact kan worden gemaakt. En dat je daar informatie uit kunt halen. Maar ook dat het leven na de fysieke dood niet stopt maar doorgaat en dat een Medium contact kan maken met die overledene. Dat we dit op demonstraties doen en ook in een op een consulten. Waarin voor even dan het contact tussen een levende en een gestorven dierbare er weer is . Mooi zegt hij!

Direct vertelt hij dat als hij niet lekker in zijn vel zit, zijn aura dof en geel is maar als hij goed in zijn lijf zit, zijn aura rood is. Ik vraag of hij ziet of voelt. Hij zegt “nee, ik zou liegen als ik zeg dat ik het zie, ik voel het. En omdat alles energie is lieg ik niet. Het gaat om bewustzijn bij alles wat je doet”.
WOW!
We praten verder over de verschillende bewustzijns lagen en dimensies, over frequenties en trillingen.

Dan vraagt hij waar mijn scriptie over gaat. Ik zeg lachend “over social media en Mediumschap. Ik ben gaan bloggen omdat ik bewustzijn wil creëren en jongeren of mensen die onbekend zijn met bijvoorbeeld de demonstratieavonden, wel op social media zitten”. Ook hij lacht hartelijk.

Ik zeg dat het bijzonder is dat we dit gesprek hebben en vraag hem wat hij doet, naast zijn baantje in deze winkel. Hij studeert sociale pedagogische hulpverlening. En richt zich op mensen die vast zitten in een gevangenis of opvanghuizen. Als hij klaar wil hij zijn eigen zaak beginnen en naar Barcelona vertrekken. Gedreven vertelt hij “na de crisis in Spanje zijn heel veel mensen de weg en zichzelf kwijt. Ze hebben helemaal geen bewustzijn meer over wie zij zelf zijn. Dat wil ik ze terug geven”.

Voordat ik vertrek geeft hij me met een grote lach op zijn gezicht een hand en ik zeg lachend “je weet vast wel waar mijn blog morgen over gaat “.

Mei 2017

Wat zijn nou eigenlijk emoties? We weten allemaal hoe het voelt om blij of boos te zijn, of verdrietig of bang, gefrustreerd of opgewonden. En zo kan ik nog wel een heel rijtje opnoemen. Maar veel belangrijker is, durf jij jouw emoties te laten zien. Ongeacht welke emoties. Of zet je een masker op, wat je jezelf ooit, om allerlei goede redenen hebt aangeleerd. Patronen die als het ware zijn ingesleten, zoals een grammofoonplaat een groef heeft. (Voor de jongeren, dit was voordat er CD’s waren J) We weten soms niet eens waardoor het ontstaan is, maar voelen ons veiliger in die schijn veiligheid. Maar hoe dicht sta je dan nog bij jezelf...
Durf je geraakt te worden door een ander, of door jezelf. En als je dat durft, durf je dat dan ook te laten zien. Of anders gezegd, durf jij kwetsbaar te zijn? Te zeggen wat je voelt of nog enger, wat je nodig hebt?

Een paar jaar geleden deed ik een trekking in Nepal, in de Himalaya. Het was deels een spirituele reis en zo kregen we soms de uitnodiging mee om bijvoorbeeld een ochtend niet te spreken. Op andere momenten was het voelen wat je voelt bij elke stap die je zet. En reken maar dat je van alles voelt als je in allerlei weersomstandigheden mag lopen, moet stijgen. Soms was je gewoon moe of had je slecht geslapen, of je zat er simpelweg gewoon doorheen. Want door dat lopen en geconfronteerd worden met jezelf kwamen we allemaal in ons proces. Ik kan je vertellen dat het een intense beleving was. Je zo klein en nietig voelen omringd door die krachtige machtige bergen.

Maar tijdens die reis spraken we als stoere krachtige vrouwen en mannen ook over onze kwetsbaarheid. Want juist doordat we als vreemden aan dit avontuur waren begonnen was het ook wat makkelijker om je kwetsbaar op te stellen. Om te zeggen wat je nodig had. Want dat was een van de uitgangspunten op deze reis.
Jezelf durven laten zien. Dat was voor ons wel de definitie van kwetsbaarheid.
We hebben in die reis vrijwel allemaal onze diepste angsten en emoties onder ogen gezien. En kwamen al vrij snel tot de uitspraak “krachtige kwetsbaarheid” . Want dat is het.
Als je jezelf met al je emoties durft te laten zien, laat je zien wat een kracht je hebt. En hoe kwetsbaar je durft te zijn....

Hoe makkelijk dat gaat in een groep mensen die je daarna toch niet meer ziet. En dan de realiteit van alledag. Je kwetsbaar opstellen op je werk, naar vrienden, in trainingen, tijdens het sporten. Op de ene plek gaat het makkelijker dan op de andere. En ja, soms is het eng, maar ik kan mezelf niet verloochenen, en daarmee ook mijn emoties niet. Dan denk ik aan die “krachtige kwetsbaarheid” en stap in het diepe...

Januari 2017

Op de demonstratieavond vorige week waren veel nieuwe mensen. Met nieuwe mensen bedoel ik mensen die nog nooit eerder bij een Demonstratie Mediumschap waren geweest. Dit vind ik altijd fijn! Omdat ik daardoor het bewijs van leven na de dood aan nieuwe mensen mag geven en daar wordt mijn hart altijd weer erg blij van. Een soort jubelen van binnen kan ik het wel noemen. :-)
En dit keer waren er ook nog eens veel jonge mensen. Hoe fijn is dat als je al op jonge leeftijd mag ervaren dat dood alleen maar een fysieke dood is. Dat je lichaam er niet meer is, maar dat je ziel verder leeft...Dat je dierbare opa of oma, of vader, moeder, vriend of klasgenoot gewoon nog in je leven is en meekrijgt wat er allemaal speelt in jouw leven. Hoe mooi is dat....

Er was een jong meisje die het openingscontact kreeg van een goede vriend van haar. En die vriend kwam door precies zoals hij ook in zijn leven was, met alle persoonlijke kenmerken, waaronder zijn grapjes en woordkeuze. Het was een afwisselend lachen en huilen bij haar. Uit zijn boodschap voor haar bleek dat hij precies wist wat er nu speelde in haar leven. Ze was flabbergasted! En daar bleef het niet bij. Op het eind kwam haar opa door. Ze wilde er eerst niet aan omdat ze al een contact had gehad en gunde het ook anderen in het publiek. Voor mij als medium is dit ook iets wat niet vaak voorkomt. Dat iemand in het publiek tijdens een demonstratie meer dan een contact krijgt. Maar opa hield aan, het was echt voor haar bestemd. Hij zei “bingo!” en dat bleek hij ook te spelen tijdens zijn leven.
Na afloop bedankte ze me. Alles wat er was gezegd klopte! Maar voor mij waren de woorden die ze daarna zei veel belangrijker, “alle vragen die ik had zijn beantwoord...”.

Daarom vertrouw ik de Spirituele Wereld volledig. Het is altijd een wisselwerking tussen de levende en de overlevende, soms is de behoefte aan contact van de overlevende sterker en soms andersom. Het wordt hoe dan ook altijd geregeld daarboven! Dat bleek ook deze avond weer.

September 2016

Ik krijg een doorverwijzing van een healer. Een cliënt wil de energie in zijn nieuwe huis laten voelen want de ene kant van het huis heeft rust en de andere kant niet. De cliënt voelt zich ook lichamelijk anders als hij thuis is geweest. De cliënt denkt dat er iets met zijn huis is.

Nu is het zo dat in 95% van de gevallen waarbij er in huis ‘iets gevoeld of ervaren wordt’ dit van de bewoners is. Je kunt je voorstellen dat als er een puber in huis woont met alle opspelende emoties of als er veel onenigheid, ruzies of onuitgesproken zaken zijn, dat die energie er hangt. En vaak wordt deze energie dan aan het huis toebedeeld.
Maar natuurlijk is het zo, dat we als mensen onze energie, ons auraveld met alles wat we meemaken en beleven, meenemen naar daar waar we zijn. En zeker in onze eigen woonomgeving waar we veel tijd doorbrengen, is onze energie.

In het telefoongesprek met deze mijnheer vertelt hij zijn verhaal. In oktober heeft hij dit huis gekocht en in dezelfde maand is zijn vader overleden. Twee gebeurtenissen die altijd veel impact hebben op je leven. En ook hier. Hij heeft daarnaast een zwaar jaar achter de rug, want ook zijn relatie is beëindigd. Nóg een levensgebeurtenis die veel met je doet.

Nadat hij is uitgesproken vertel ik ook aan hem dat het meestal de energie van de bewoners is, die gevoeld wordt in huis. En zeker met deze drie intense ervaringen, het verdriet om het verlies van zijn vader, en het verwerken daarvan in dezelfde periode als dat hij aan zijn nieuwe huis begint. Het klussen en opknappen van je nieuwe basis. Letterlijk in dit geval. Als een ouder wegvalt beginnen we te steeds meer te beseffen dat we onze eigen basis zijn. En bij deze cliënt begint hij ook nog aan een nieuwe fundering, zijn huis.
Ik voelde veel onverwerkte boosheid en frustratie die zich in de afgelopen jaren hadden opgestapeld. Dat belemmerde hem fysiek letterlijk in zijn buik. Ook je basis. Ik heb hem wat tips gegeven hoe hij daar bewust aandacht en tijd aan kan geven en te beseffen dat er nog verdriet is.

Hij mailde een paar weken later dat de energie in zijn huis anders is en dat hij met plezier weer aan het klussen is in zijn huis.

Juni 2016

Als een marketing actie heb ik vorig jaar in november het aanbod gedaan om 20 privé consulten gratis te doen. WOW! Binnen 24 uur waren ze volgeboekt en de aanvragen bleven binnen komen. Nu kun je denken, “ja, ja, dat is omdat het gratis is”. En ja, dat zou kunnen. Maar omdat alles voor mij energie is, maakte me dat niet uit. Degene die tot de gelukkigen hoorden, doen ook hun moeite om naar mijn praktijk te komen. Sommigen zijn wel drie uur aan het reizen, dat is ook energie! Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat degenen voor wie dit bestemd was, ook bij mij zouden gaan komen. En dat blijkt.

Een dame was er redelijk snel bij, ze was nummer vier. We maakten een afspraak voor eind november en alles was geregeld, dachten we... Twee dagen voor de afspraak belde ze. Er was iemand overleden en ze moest van alles regelen. Dus haar hoofd stond niet naar deze afspraak. Uiteraard begreep ik dat en bood haar aan om contact
met mij op te nemen, wanneer ze zover was en het consult zou ook dan gratis zijn. Ongeacht wanneer.

Eind december belt ze, ze is er klaar voor en wil graag de afspraak maken. Zo gezegd zo gedaan, we hebben een afspraak eind januari. Tijdens het consult is haar moeder doorgekomen met mooie ontroerende informatie. Niet alleen over de haperende muziek bij haar uitvaart, juist in het nummer wat haar favoriete muziek was, maar ook over zaken die nu spelen na haar overlijden.

Na afloop vertelt de cliënt dat ze in was gegaan op de marketing actie vanuit een nieuwsgierigheid. Maar niet omdat ze nu persé in contact met een dierbare wilde komen. Het was haar moeder die was overleden eind november, waardoor ze onze eerste afspraak moest afzeggen. En nu nam haar moeder in dit consult alle tijd om antwoorden te geven op vragen die er nog waren en haar liefde en dankbaarheid te uiten naar haar dochter.

Zo intelligent is de Spirituele Wereld dus! Je gaat in op een actie terwijl degene die door wil komen in het consult, toen nog leefde! Dit zijn voor mij de parels waardoor ik me besef dat ik alleen maar een instrument ben wat door een andere dirigent wordt bespeeld.

April 2016